Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Rallylektion

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, March 29, 2019 18:43:00

Igår hade vi lektion hos vår hundträningsguru. Rallylydnad plus kryp stod på agendan. Jag hade messat innan en lista på kluriga moment och svårigheter som vi har och när vi kom dit hade Anna tematiskt plockat ihop övningar utifrån den och sen började vi jobba. Toppen, varken mer eller mindre. Anna levererar alltid.

Kruxet i rallylydnaden är att ingen av mina hundar är ordentligt grundtränad i den sporten och framför allt inte på högersidan, eftersom jag från början inte hade tänkt köra rally med någon av dem. För att förbättra oss behöver vi framför allt lägga mycket krut på bakdelskontroll på högersidan. Rent allmänt behöver vi tajta till snurrar och svängar.

Något som vi också fick hjälp med, förutom osäkerheten på högersidan, är hur vi ska förhålla oss till skyltarna så att vi inte får islag. Jag tycker att det är svårt att hitta ett lagom avstånd till skyltarna och vi kommer gärna för nära.

När det gäller min handling så finns det mycket övrigt att önska. Jag har en tendens att liksom vifta lite planlöst sådär. Men det börjar bli bättre.

Och förstås tittade vi på hur jag ”håller linjen” förbi skyltarna. Mycket pyssel där med.

På slutet kikade vi på krypet. Jag vågar inte säga för mycket, men det kan tänkas att Anna har löst grundproblemet, nämligen att Bojan egentligen har en bra teknik hur hon ska krypa men inte hajar själva momentet. Men jag får återkomma när jag ser om vi har fått ett genombrott i detta moment som vi har slitit så med eller om träningen med Annas tips bara funkade tillfälligt.

Hur som helst… Nu är vi peppade!

Efter lektionen stannade vi till vid hagen med det tjusiga fornminnet så att hundarna fick röra på sig innan hemfärden. Det är nästan lite Gotlandskargt där och väldigt speciell natur.  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Sat, April 06, 2019 12:38:23

Vårt knepigaste, plus bakdelskontroll högersidan.

Posted by Cissi Fri, April 05, 2019 11:05:32

Ja det där med hur man ska förhålla sig till skyltarna gör att jag tycker rallyn är bra mycket svårare än den vanliga lydnaden :-D

Posted by Erika Sun, March 31, 2019 20:54:51

Ja, hon e grym. Har gått klickertränarutbildning och lite annat för henne tidigare.

Posted by Therese Sat, March 30, 2019 09:47:47

Men hujedamej, så roligt med kurs just för henne!!!! 😍 Lyckans ost!

Posted by Erika Sat, March 30, 2019 07:12:49

Jojemen!

Posted by Ia Fri, March 29, 2019 23:09:18

Ni tränar väl inte för hon som skrivit boken?