Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Självrastande hundar

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, February 24, 2019 17:07:05

Det finns ju en del hundar som nästan är självrastande. Ni vet de som så fort de släpps lösa springer runt, runt som tokar. Den enda svårigheten med att hålla dem i form borde väl vara att se till att de är uppvärmda så att de inte sträcker sig när de drar igång rejset.

Vi pratade om det där när vi var och spårade igår, aussiematten och jag (vi hittade barmark!), eftersom hennes hundar är precis sådär explosiva.

Det kanske kommer som en chock, men så är inte Selma eller Bojan. De skrittar eller travar mest när de är lösa. Så många dofter, så lite tid!

För att hålla dem i hyfsad vardagsform så får man alltså tänka till lite. Till exempel är det ju bra om de kommer upp i galopp. Och är inspirationen den rätta, då kan det gå undan rätt bra. Kanske lägger jag in några extra inkallningar. Då kommer de ångande för allt vad tygen håller. Varför inte då i uppförsbacke, som jag gjorde i fårhagen när vi gick kyrkrundan i morse?

Kasta lite markeringar, lägga ett sök eller köra uppletande brukar också inspirera till tempohöjningar.

Löptränar gör jag med dem under sommarhalvåret, men då blir det inte så mycket galopperat eftersom matten är för långsam. Men vi har ju simträningen också, inne och ute, som ändå är den ultimata träningen för dessa vattendjur. Den är bara bäst och bygger både styrka och kondition. ”Scilla hade nog dött av skräck om hon skulle behöva simma i bassäng”, trodde aussiematten om sin lilla badkruka. För det är ju så att de alla har sina olika talanger.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Sun, February 24, 2019 22:14:58

Ja, vatten kan inspirera till stordåd ♥!

Posted by Ia Sun, February 24, 2019 17:59:14

Ett säkert sätt att få Vanna att galoppera utan att man själv behöver anstränga sig är att gå längs en sjö eller vid havet. Då kommer galoppen automatiskt. Annars är hon också en travare/skrittare.