Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Rallat oss

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, February 11, 2019 11:45:30

Någonstans kan jag tycka att man kanske missar lite i hundträningen om man bara tränar med folk som har samma ras som man själv. Jag tycker att det är lärorikt och intressant att kolla in hur andra gör med hundar som inte liknar Bojan och Selma.

Igår tränade vi rally i hall med icke mindre än fem stycken aussies. Och där kan vi prata om en helt annan ras än labbarna! Vallhundar över lag tycker jag är väldigt annorlunda mot retrievers. Vi har mest umgåtts med aussies, men förr hade vi också en del border collie- och kelpiekompisar som vi brukade träna med.

De aussies vi har erfarenhet av tycker jag generellt är betydligt snabbare i kropp och knopp än mina, men en del har också vissa issues. Inte så okomplicerade som mina.

Bojan och Selma är för mig i stort sett idealiska i situationer som igår. De väntade lugnt och fint i sin bur när de inte tränade och på plan var de engagerade och entusiastiska. Inga konstigheter med andra hundar eller människor, bara att köra.

Sen tror jag att vi får träna mer för att lära oss samma saker som många vallhundar vi känner gör och kanske lyckas vi inte alltid lära oss det som jag har tänkt alla gånger heller. Men för mig gör det inget, för jag trivs så himla bra med dem just som de är.

Och det är ju det som är så härligt med alla dessa hundraser och individer, att lika olika som vi människor är är hundarna och vi har alla chanser att hitta någon som passar just oss.  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cissi Thu, February 14, 2019 06:49:32

Ja springträningen är väl den enda träning de alltid ställer upp på :-D


Posted by Erika Tue, February 12, 2019 21:44:11

Ja, det verkar som att fördelarna med whipparna överväger med råge, och så får en ta det som det blir med träningen. Om det inte handlar om att springa fort, fort förstås 🙂!

Posted by Cissi Tue, February 12, 2019 19:18:28

Ja jag håller ned dig, så skönt att man kan välja ras efter hur man själv är och vill ha sin hund :-)

Sen skulle jag kanske vilja ha något som var liiite mer träningsvilligt än whipparna men just nu är dom alldeles lagom för min kropp ;-)


Posted by Erika Mon, February 11, 2019 14:05:18

Spännande! Ja, labbarna är väldigt "förlåtande" om jag råkar göra konstigt eller fel. Bara att göra om.

Posted by Pernilla Mon, February 11, 2019 13:16:42

Spaniel och Retrivers är lika på många sätt och jag förstår precis vad du menar. Dottern får ofta på inna mig om att jag numer jobbar med en vallhund. Spanieln är tålig. Den tål att sägas till och om det blir fel, går det att rätta till då Spanieln glömmer vad som hände. Det gör inte Sheltisen. Men å andra sidan fattar den sååå mycket snabbare och snappar upp minsta lilla rörelse eller ton-läge-ändring. På gott och ont. /P