Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Comeback

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, February 08, 2019 15:02:40

Tanken var att vi skulle återuppta friskvårdssimmet, som vi just hade kommit igång med för vintern, så fort Bojans löp var klart. Någon gång efter jul sålunda. Så blev det nu inte riktigt. Det är lätt att komma av sig med aktiviteter som kräver att man tar sig den där lilla extra tiden (och gräver lite extra i plånboken). Men idag var det dags för comeback! Nytt simkort, nya tag. Lyckliga labbar och matte. För det är underbart att se hur glada de blir över att få simma. Dessutom var det bästa tajmingen just idag när det är ganska vidrigt att promenera. Vi har jättejättemycket blötsnö som töar jättejättefort. Ja, ni fattar.

Tjejerna fick simma 25 minuter utan jetstream. Som jag har berättat om förut så är simningen inte särskilt vetenskapligt upplagd. Jag ser till att de vänder ungefär lika mycket åt höger som åt vänster och i takt med att de får bättre simkondition så lägger jag på jetstream, antingen i korta intervaller, eller i en enda intervall i mitten av simpasset.

Detta är inga hundar som går hårt på träning och tävling så jag tycker inte att vi behöver krångla till det mer än så. Hade jag exempelvis kört mycket agility eller jakt, eller kanske rapport eller sök så hade jag säkert bemödat mig om ett mer strukturerat upplägg. Det är inte heller hundar som blir stilla vid bassängkanten om man inte ligger i som förare. De älskar att simma och apportera så det är bara att slänga iväg lite grejer och vandra runt i en riktning som gör att de varierar sina vändningar. Mycket opretentiöst alltihop.  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Mon, February 11, 2019 08:24:09

Ja, verkligen rolig och de får fina muskler om man är lite flitig.

Posted by Therese Sun, February 10, 2019 19:04:09

Åh, gött! Skulle gärna hitta nåt bra sätt att slippa promenaderna utomhus just nu....
Låter som trevlig träning!

Posted by Erika Sun, February 10, 2019 14:48:43

Svårrastat som tusan!

Posted by Cissi Sat, February 09, 2019 19:49:44

Så enkelt och skönt det låter, ja för dig alltså :-)

Nu har vi fått ett sim i Kalmar så jag funderar på att kanske börja simma tjejerna nästa vinter, vi har nämligen också tung blöstsnö och snorhalt på många ställen just nu...