Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Galet mycket snö

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, February 05, 2019 18:40:42

Just nu tar labbarna sig knappt fram i snön eftersom den når dem upp till ryggen när de skuttar ut i terrängen. Därför har vi fått gå mer på de plogade landsvägarna ute hos oss än vad vi brukar och då också mer i koppel än vanligt. Det som är bra med det är att när vi har gått ett par sådana promenader så funkar koppelgåendet, som oftast är lite rostigt, alldeles utmärkt. Det som är dåligt är att jag tycker att det blir för dålig motion.

Så idag tog jag fram mina lätt åldrade löparicebugs och sprang med dem på landsvägarna istället. Jag brukar normalt inte springa på vintrarna nuförtiden då jag tycker att det är för kallt, för halt och underlaget för dåligt för min smak. Men just i förmiddags var det milt, snön var mjuk och fin och det var inte halt med icebugsen på i alla fall. Det var ju jättehärligt! Nu längtar jag bara ännu mer till våren än förut så att vi kan ut och springa i motionsspåren.

När det gäller träning av hjärnkontoret så har jag plötsligt fått lust att träna rally med båda tjejerna. Ibland tar jag till och med fram några av mina pyttesmå skyltar och ställer upp i vardagsrummet. Med Bojan försöker jag jobba mycket basic på båda sidor så att hon ska komma igång ordentligt med högersidan vilken vi bara kände lite lätt på förra vintern. Det går riktigt bra tycker jag. Ja, vi kollar ju lite på de för henne nya momenten i avancerad klass också, men de är inte så jättesvåra i sig, utan det är just att kunna utföra allt även på höger som kommer att bli det kluriga. Och att hålla koncentrationen hela banan.

Favoritmoment hos många domare har jag märkt:

Med Selma försöker jag låta bli att tjata hennes svåraste moment för mycket (backa på högersidan samt stå framför backa). Istället får hon repetera igenom det mesta i lugn och ro. Högersidan funkar mycket bättre än när vi höll på i våras. Den har nog vilat sig i form. Det som jag behöver jobba mest på med Selma är min handling så att hon får tydligare information om vad hon ska göra samt var vi ska placera oss i förhållande till skyltarna.

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Mon, February 11, 2019 15:02:46

Jag tror att man kan hålla sig längre ifrån skyltarna än man tror.

Posted by Pernilla Mon, February 11, 2019 13:38:16

Jag tycker också det är jobbigt med placeringen. Jag är nämligen urusel på att memorera banan och tar därför skylt för skylt och då kan det bli farligt nära om man ska runt föraren eller så. Jag är så glad att ”bara” ska tävla nybörjare igen. Förstår i te hur jag ska klara ut högre klasser. Om jag nu kommer dit, vill säga? /P

Posted by Erika Sun, February 10, 2019 14:49:43

Ja, tänkt att skyltarna kan vara så intressanta 😉.

Posted by Cissi Sat, February 09, 2019 19:46:46

Ha ha, och vi måste träna på att inte vara så nyfiken så man måste lukta på alla skyltar, oavsett om man har sett dom hur många gånger som hels ;-)

Posted by Erika Fri, February 08, 2019 08:04:31

Aha! Kättingar känner jag inte till. Skall kollas upp!

Posted by Therese Thu, February 07, 2019 21:37:14

Icebugs har jag också funderat på många gånger. De verkar väldigt bra. Fast nu hittade jag kättingar till skorna från Engelsons som är så galet bra, så jag sparar mig ett tag till 😉

Posted by Erika Wed, February 06, 2019 20:40:25

Ja, jag märker att det känns lite annorlunda att träna på olika moment med och utan skylt . Och vi som är klumpedunsar måste träna på att inte slå i skyltarna också 🙂.

Posted by Cissi Wed, February 06, 2019 17:37:03

Nu har jag äntligen läst ikapp :-)
Bra jobbat att gå på "störningsplatser", vi försöker gå på byn någon gång i veckan just för att whipparna ska få se lite folk och hundar dom med ;-)

Jag förstår inte heller hur folk kan tävla så här års, att göra något ute med whipparna är inte till att tänka på även om vi inte har fullt så mycket snö som ni verkar ha.

Smart tips att ställa upp skyltar även inne, kanske ska ta tag i lite rallyträning med Raya när jag nu försöker hålla igång lite lydnadsträning med Luna inne :-)