Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Pulsat i snön

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, January 31, 2019 18:57:42

När jag rastade hundarna på fältet härute för ett par dagar sedan så mer eller mindre snubblade vi över några läskiga inälvor från … ja, kanske en älg? Sssspännande tyckte labbarna, men lät bli att gå dit när jag sa att de inte fick. Annat var det med en av jakthundarna härute som hade kalasat på detta ordentligt. ”Han kommer inte att lukta gott ur munnen ikväll!” suckade hans husse. Skulle inte tro det.

Hur som helst. Nu är det där slafset rejält översnöat och därför tyckte jag idag att en promenad där för att pulsa i snön kunde passa bra. Jädrar vad det sög i benen. Och då har jag ju ändå mycket längre ben än vad labbarna har.

Det roliga är att Selma, som normalt är en ganska långsam hund, var mycket aktivare i snön än Bojan, som normalt gillar att ta i. Selma är nämligen galet förtjust i snö och med rätt motivation saknas ingen energi där inte. Bojan, å sin sida, tycker för all del att snö är trevligt, men inte trevligt och när vi hade pulsat kanske halva sträckan så började hon maska genom att gå bakom mig i fotspåren som jag hade trampat upp.

När tjejerna simtränar i sjön om somrarna är scenariot det omvända. Bojan simmar fort som tusan och ger aldrig upp medan Selma tycker att lagom är bäst.  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Sun, February 03, 2019 17:45:28

Och nu har vi ännu mer snö. Galet mycket och tungt att skotta. Ja, var kom slafset ifrån kan man undra!

Posted by Pernilla Sun, February 03, 2019 08:24:42

Så mycket snö ni har. Vi har fått en del här i natt som jag nu ska ut och plumsa i. /P

Posted by Katarina Sat, February 02, 2019 17:49:50

Älgkadaver som är så gott.... eller...
Varför ligger sånt ute på ett fält undrar ju jag? Någon som vill mata örnar?

Posted by Erika Fri, February 01, 2019 07:45:09

Det kan eventuellt bli lite mycket av det goda 😉.

Posted by Therese Thu, January 31, 2019 22:43:00

Jag tycker det är roligt att ha snöälskare till hundar, men ibland vore det skönt med en något avmätt syn på det djupa vita.... 🤪