Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Mysterium

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, January 29, 2019 19:14:42

De som tävlar året runt med sina hundar är litegrand av ett mysterium för mig. Hur bär de sig åt, liksom? Hur lyckas de hålla sina hundar i tävlingsform när snön ligger tjock i kylslagen nejd och dessförinnan isen? Mycket imponerande!

Kanske tränar de massor i ridhus eller lägger ner ohemula summor på att hyra träningshallar. Kanske bor de i gigantiska hus och kan anlägga en jättelik träningsplan i vardagsrummet. Kanske vadar de runt ute i snön med sina hundar i perfekt fotgående utan att störas det allra minsta av naturens krafter. Jag har faktiskt ingen aning om hur de får till det.

Med den träningsmängd som vi lyckas skrapa ihop så skulle jag aldrig komma på tanken att anmäla oss till tävling under vintern, för vi är inte i någon sådan form alls. Och då försöker jag ändå hyra hall någon gång i veckan, den billiga morgontiden, eller träna i hall med någon kompis. Däremellan småtränar vi i vårt pyttelilla vardagsrum. Dock inga brukslydnadsinkallningar på 50 meter och sådant, som ni nog förstår. Vardagsrummet är så litet att jag för variationens skull har börjat träna lite rallymoment där även med Bojan. Hon är ju klar med nybörjar- och fortsättningsklassen, så vi grejar lite med högersidan och sådant.

Jag måste säga att tjejerna är ganska fantastiska de tidiga träningsmorgnarna när vi har hyrt hallen. De stiger gladligen upp i mörkret, följer entusiastiskt med ut på lilla rastningsrundan där de gör vad de ska och kämpar sedan på i hallen på fastande mage. (Man vill ju inte träna med proppmätta hundar, så de får vänta med frukost tills de kommer hem.) De ställer helt enkelt upp för matte!

Precis innan vi kommer fram till hallen lyssnar vi på ”Tankar för dagen” på P1. Eller vi och vi. Jag. Vilket underbart program!

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Wed, January 30, 2019 18:35:14

1. Mycket tidigt. 2. Karta! Du är ett geni 👌!!

Posted by Nelssonmatten Wed, January 30, 2019 15:33:25

1. Tankar för dagen - då är du TIDIGT, typ 6.50 eller så, på väg hem. Det var förr i tiden signalen för mig att springa för allt vad tygen håller till bussen för att vara på jobbet före 8. Nu sover vi alla i godan ro.

2. Spåra i okänd terräng - har inte hundspårfolket hört talas om kartor? Finns ju med varenda sten inprickad.....

Undrar Nelssonmatten


Posted by Erika Wed, January 30, 2019 07:15:41

Jag tror att de flesta har gått vilse när de har lagt spår, men det är ju lättare nu med alla olika spårappar. Om jag ska lägga spår i ny skogsterräng så föredrar jag om jag kan lära känna skogen lite i taget. Minns med viss stress när jag har lagt elitspår i för mig okänd skog 😓. Hur löser man om man kommer fram till ett träsk eller ett stup liksom.

Posted by Ia Tue, January 29, 2019 23:58:23

För övrigt samma funderingar som jag har fast om folk som kan spåra överallt. Varför hindras inte de av naturliga hinder? Varför ramlar de aldrig ner i ett hål och varför går de aldrig vilse. Hur kan de lägga kilometerlånga spår utan att någonting är i vägen. Hur är deras skogar funtade som är perfekta spårskogar. Jag har löst problemet genom att alltid spåra på samma plats. Men så tror jag inte spårfolket gör. De skulle förmodligen kunna spåra på Mars.

Posted by Erika Tue, January 29, 2019 21:55:06

Eller hur! Lite får man ju satsa ändå.

Posted by Ia Tue, January 29, 2019 21:53:07

Ja pendling fram och tillbaka dagligen oberoende av avstånd. 😀

Posted by Erika Tue, January 29, 2019 19:56:11

Eller så åker de dit och tränar!

Posted by Ia Tue, January 29, 2019 19:36:55

De kanske bor i Malmö?