Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Årets mörkaste dag

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, December 21, 2018 19:38:13

Årets mörkaste dag har varit riktigt gråmulen och ruggig, som sig bör. Halt är det också. Rena rama skridskobanan ute hos mig.

Det blev till att stappla sig fram i mörkret på den isiga grusvägen med hundarna i morse innan vår morgonträning i Nykvarnshallen. När vi kom ut ur hallen klockan åtta var det fortfarande nästan mörkt! Men nu vänder det ju. Ja, imorgon alltså.

Jag hoppas att det antingen kommer mer snö eller att det töar så att isen försvinner. Igår löste jag rastningsproblematiken genom att åka upp till de närliggande motionsspåren och promenera. Eftersom de inte har gjort några skidspår däruppe ännu som pressar ihop snön och som i rådande väderlek skulle ha blivit till is så gick det jättebra att kliva fram med raska steg.

Idag åkte vi upp till Måsnaren och gick kyrkrundan. Men såklart föredrar jag ju att rasta hundarna hemmavid, för bil kör jag alldeles för mycket ändå. Det blir så på landet, tyvärr. Och i mitt jobb.

Vi tränar lite i vardagsrummet också, mellan varven. Bland annat håller jag på att lära hundarna ett trick: att nicka. Trick är verkligen inte vår starka sida, men jag ville göra något nytt med dem och samtidigt fräscha upp min förmåga att shejpa. Men jag får säga att Anita Axelssons förslag i hennes tricksbok på hur man kan lära in det var väldigt krångligt. Hon klickade för huvudrörelser, började med att belöna nere när hunden tog ner huvudet och uppe när hunden tog upp det. Sedan gick hon vidare med att belöna nere när huvudet var uppe och tvärtom. Detta tyckte Axelsson fick fram en fin pendelrörelse. Mina hundar fattade ingenting när jag gjorde så. Men om jag klickade när de råkade böja ner huvudet och sedan belönade precis rakt framför nosen när de tog upp huvudet igen så fick de ganska snart flyt, i alla fall Selma. Jag tror jag ska nöja mig med en nickning och kommandot kommer att bli ”Okej?”.  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Wed, December 26, 2018 18:33:46

Jo, ett par slitna icebugs som tar in vatten och ett par löpningsicebugs 🙂. Har varit för snål för att köpa nya men det kanske finns på rea💳.

Posted by Pernilla Sun, December 23, 2018 23:56:43

Jag har inte läst Anita Axelssons bok men jag klickar gärna. Det gäller att ha tålamod och att göra små, små framsteg. När hunden gjort ”rätt” tre gånger på raken, är det dags att lägga till något. R som tränar Winston i mycket trick har dåligt tålamod och jag petar ooooofta i deras träning. Men som du vet, det ger resultat. Tålamod, tålamod, Men du, har du inga Icebugs? De bästa kängor jag köpt! Köp ett par! /P

Posted by Erika Sat, December 22, 2018 18:48:35

Vi satsar bara på de enklaste grejerna 🙂

Posted by Ia Sat, December 22, 2018 16:02:55

Ska köpa den där boken, verkar ju vara den som gäller. Men har ett missmodigt minne av att en övning som hon klassificerade som relativt lätt var svår som f*n för oss.

Posted by Erika Sat, December 22, 2018 13:59:36

Åtminstone Selma kommer att lära sig det, hihihi. Bojan har bråttom, bråttom!

Posted by Therese Sat, December 22, 2018 11:09:43

Låter som samma sätt att träna trick som jag också skulle valt 👍🏼 Spännande att höra hur det går för er. God Jul!

Posted by Erika Sat, December 22, 2018 08:33:40

Har aldrig lyckats lägga upp någon film här, men jag kanske kan fixa en youtubekanal att länka till , eller om jag till slut löser filmmysteriet 😊.

Posted by Cissi Fri, December 21, 2018 19:47:19

Ja så skönt att det vänder nu, ser fram emot våren :-)

Personligen tycker inte jag man ska krångla till saker, gör det så enkelt det går och om hundarna fattar så är det ju perfekt! Du får filma och lägga ut det när det är klart så vi får se :-)