Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Lydnadsnördande

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, July 04, 2018 19:18:15

För maximal inlärning ska man ju helst flytta rutan mellan varje skick. Jag tycker att det är lite omständligt att flytta rutan mitt under träningspasset, så på träningsträffen i morse så ställde jag istället ut två rutor innan vi började träna. Det låg en tasstarget i båda då planen är att köra var tredje ruta utan target under de närmaste två veckorna. Nästa rutövningspass börjar jag således med ett skick till en ruta utan target. Jag har bara en uppsättning med koner+rutband, men Lotta har tipsat om att det kan vara smart att variera sig och inte alltid ha rutband, då det faktiskt fortfarande förekommer att man har exempelvis sågspån eller sprayfärg istället för band på tävling. Och koner har jag ganska gott om.

Jag har varken ytor att ställa upp rutor på, på det där viset, här hemma och inte heller ett riktigt lydnadshinder, så när jag kommer iväg till klubben och tränar så brukar jag passa på att köra moment som kräver ytor samt använda hindret. Bojan fick göra några uthopp med bollkast över huvudet och Selma hopp-apport med metallen.

Och så vill en förstås ”utnyttja” träningskompisen när en har träningsdejt. Bojan fick köra budföring och Selma apportering med dirigering. Lotta har visat hur det sistnämnda ska utföras i class 2 och nu testade vi som det ska vara med ”tävlingsledare” som la ut apporter och kommenderade. Och så den där första biten när man ska ställa hunden vid konen under fotgående. Allt funkade finfint (utom att Selma tuggade lite på apporten i ingången).

Vi avslutade hela alltet med platsliggning i skuggan samtidigt som sexmånadersvalpen fick träna på att ligga lugnt och fint i buren alldeles bredvid.

It’s simple!  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Sun, July 08, 2018 08:04:17

HUNDEN vid konen :-) : "På tävlingsledarens instruktion går föraren med sin hund mot markeringen, passerar markeringen (1–2 meter), gör helt om på tävlingsledarens tillsägelse varefter han/hon (självständigt) ska placera hunden i stående position vid markeringen, riktad mot startpunkten. Föraren lämnar hunden, går tillbaka till startpunkten och vänder sig om mot apportbockarna. Föraren ska inte stanna när han/hon lämnar hunden. "


Posted by Pernilla Sat, July 07, 2018 15:08:17

Huvudet vid konen? Va, hjälp, va är det för moment? Känner att jag är totalt frånåkt och måste läsa på. /P

Posted by Erika Fri, July 06, 2018 17:06:39

Liiite grå om nosen :-) ...

Posted by Cissi Fri, July 06, 2018 10:19:22

Ja det gäller att passa på när man är iväg, inte många som har tomt så det räcker för alla lydnadsmoment :-)

Vilken fin bild på Selma med metallen!