Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Försommarvärme

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, May 10, 2018 12:59:30

Efter morgonpromenaden i måndags konstaterade jag att försommarvärmen som vi har nu är härlig för alla utom Vippe, vars luftrör protesterar å det bestämdaste. Eller om det är lungorna. Hur som helst är veterinärbesök nu inbokat till nästa vecka så får vi se om de alls kan göra något åt saken. Tills dess får Vippe ligga lågt. Eftersom jag har dåligt med tid att gå separata rundor med honom har jag de senaste dagarna löst det så att jag har tagit hela gänget på en lugn halvtimmespromenad på morgnarna och sedan har labbarna fått bada i samband med sina andra aktiviteter så att de har fått lite motion.

I tisdags fick labbarna bada i den lilla sjön som ligger vid min klubb innan Bojan och jag hade en lydnadslektion för Lotta Linusson. Jag tränade mycket för henne med framförallt Vippson för ett antal år sedan, men nu var det länge sedan som vi sågs och hon har exempelvis aldrig träffat Bojan. Just som jag hoppades på så tror jag, efter vår lektion, att hennes tips kommer att hjälpa oss massor. Vi jobbade med fria följet, ställande och att skicka runt konen och planen är att ses några gånger med några veckors mellanrum och följa upp övningarna som vi har fått. Nu hoppas vi på att vässa lydnadsformen, både bruks- och tävlingsdito, och fokus kommer att ligga på lägremoment samt klass-1-moment.

Igår blev det spår för Bojan med efterföljande bad i sjön med schnauzrarna. Jag begrep inte varför inte en enda bild blev skarp tills jag senare såg att kameran var helt felinställd. Men spåret blev toppen. Hon har nog aldrig gjort ett så fint spårupptag och sedan var själva spåret pepprat med vinklar eftersom Bojan behöver bli noggrannare i vinklarna.

Idag körde vi ett lydnadspass (och Selma rally) på klubben och bad i sjön efteråt denna gång. Vi hade bland annat sällskap av denna bedårande varelse!

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Tue, May 15, 2018 20:50:19

Ja, ibland är privatlektion exakt vad en behöver!

Posted by Cissi Tue, May 15, 2018 20:20:00

Stackars gammelman, hoppas ni kommer på nått som kan hjälpa!

Åh så roligt att gå privatkurs sådär, och väldigt nyttigt kan jag tänka mig :-)


Posted by Erika Mon, May 14, 2018 06:58:20

Ja, lite oroligt med pudlis, men något ska väl vet kunna hitta på.

Mysigt med sim!!


Posted by Pernilla Sat, May 12, 2018 22:10:51

Så trist med Pudelgubben. Hoppas det löser sig! Vi löste vår lathet med sim idag. Var ju så varmt och de stackars hundarna måste ju få röra på sig. Men i morgon blir det i allafall lite träning på klubben. /P

Posted by Erika Fri, May 11, 2018 08:52:19

Men Vanna då! Nu får du bättra på dig ❤! Selma är alltid så söt att jag smäller av 😊.

Posted by Ia Thu, May 10, 2018 20:43:55

Blir nog nytt besök för Vanna också. Ingen förbättring här inte. Söt Selma! Jag brukar peka och säga "spår".