Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Vacker vårhelg

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, May 06, 2018 19:20:01

Vilken vacker vårhelg vi har haft!

Selma och jag åkte och tävlade rally igår. Man kan säga att domarnas omdömen var synnerligen positiva (det är faktiskt ingen hejd på hur fantastiska vi är!) men några vidare poäng fick vi inte. Jag kände mig lite nere efteråt då jag som vanligt inte begrep nerdragen när jag tittade på domarlappen (förutom när Selma missade att sätta sig utan lade sig och liknande uppenbara saker) och sålunda inte kan rätta till mina fel.

Det kändes faktiskt så trist att jag började fundera på om det inte vore lättare för oss att träna in klass-tre-lydnaden än att förstå oss på rallylydnad på mästarnivå. Och då vet ju ni som kör tävlingslydnad att klass tre är svår, inte minst som vi i så fall skulle jämföras med alla border collies med sina perfekta moves och Selma bara är en enkel sjuårig labradåra som galopperar i slomo (för att inte tala om hur enkel hennes matte är!).

Gårdagens höjdpunkt var att få träffa de små kanintaxarna som ni ser här på bilden. Vilka bedårande varelser! Och trevliga dessutom. Ska jag downsizea mig rejält någon gång när det gäller hund så är jag grymt sugen på en sådan liten rackare.

På kvällen gav jag mig ut och sprang med Bojan och sen var jag på ganska gott humör igen.

Upp tidigt i morse och ut på vacker runda med glada hundar…

Platsliggning enligt principen ”du ska bara ligga still och ta det lilla lugna”. Ingen ”aktiv platsliggning” här inte. Det prövade vi på i Selmas ungdom och jädrar vilka myror i brallan hon hade då.

Kikade i Annas fina rallybok på eftermiddagen och fick då lite idéer för fortsatt träning. Ska be någon filma nästa tävling också så kanske jag förstår vad jag ska rätta till.

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Mon, May 14, 2018 16:55:16

Eller hur! Får ta och filma.

Posted by Cissi Mon, May 14, 2018 16:46:52

Ja vet man inte vad det är som man gör fel är det svårt att rätta till det... Bra att filma! Du kan ju försöka filma redan på träning så kanske du hittar en del redan där :-)

Lycka till framöver!


Posted by Erika Tue, May 08, 2018 21:42:37

Bara att bryta ihop och komma igen 😁!

Posted by Pernilla Mon, May 07, 2018 22:29:09

Jag känner med dej! Fy så trist det kan kännas. Jag filmade och det var då jag la av.....host!! Då pratar vi nybörjarklass!! Nej, jag är nog bäst på att heja på. /P

Posted by Erika Mon, May 07, 2018 08:12:11

Jag känner faktiskt många som klipper själva. Det blir förstås inte fint som hos frisören men hyfsat om man tränar. Jag klipper ganska ofta för att kompensera min brist på kompetens 😊. Misstänker att det får bli en rallylektion framöver.. Det är en kelpie så då fattar man hur små de var ❤!

Posted by Ia Sun, May 06, 2018 22:02:53

Varenda pudelägare jag möter frågar jag: Klipper du henne/honom själv? Ingen svarar ja. Är du ett unikum? Fin frissa!

Stor den där kelpien (?) ser ut bredvid kaninerna.

Ja, jag vet inte hur du ska göra. Kan du inte ta några privatlektionen för Anna Larsson? Men annars låter väl film som en bra idé.