Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Känsla för riktningar

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, April 26, 2018 08:25:22

Jag önskar att jag klev ”rakt ut i spenaten”, totalt offroad, lite oftare än vad jag gör med tanke på vad mysigt det är och vilken fin träning det är för oss alla (speciellt för Herr Pudel som får skritta bredvid mig). Men ibland händer det och förstås sätter jag då på en spårapp för säkerhets skull. Inte för att jag vill gå och titta på den hela tiden – inte mycket till naturupplevelse då liksom- men som säkerhet ifall jag helt tappar bort åt vilket håll vi ska.

Tack och lov har jag genom åren tränat upp min usla känsla för riktningar genom allt spårande med hundarna. Det har verkligen gjort susen!

I skogen en bit från oss passerar Sörmlandsleden och där är rätt perfekt att gå offroad. Jag håller hyfsat ordning på åt vilket håll den är och så går vi en runda i naturen för att sedan vika av mot leden och när vi ser det orangea markeringarna (som är målade med stor nit) så vet vi var de är.

De har dessutom gjort sådana här små stenformationer (som ni ser bredvid Vippson) titt som tätt för att ytterligare märka upp leden.

Och vattenpölar finns det förstås överallt där labbarna kan köra kombinationsträning (plumsande+brottande).  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erika Tue, May 01, 2018 13:17:28

Eller hur, bra träning även för människan :-)

Posted by Pernilla Sun, April 29, 2018 08:49:11

Det där borde man/jag absolut göra oftare, eller åtminstone någon gång. För jag kan inte skryta med att jag tar riktning rakt ut. Spårar gör jag ju inte längre (?) så det blir ju aldrig någon "trampa-högt-i-terrängen-träning". Den som behöver det mest är väl jag själv. /P

Posted by Erika Fri, April 27, 2018 07:51:06

Verkligen! Och galet lyckliga labbar.

Posted by Cissi Thu, April 26, 2018 19:59:34

Ser otroligt härligt ut :-)