Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Ljuva vår

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, April 19, 2018 18:56:10

Det var något så hopplöst med isen som dröjde sig kvar så länge att jag nog aldrig har uppskattat vårens ankomst så mycket som i år. Ljuset och värmen. Tvätten som kan torka ute. Koppen kaffe i det fria. Den första springturen i motionsspåret. Hundträningen. Labradorer på tork på altanen.

Platsliggningen på promenaden. (Då och då.)

Den som tyvärr inte mår så bra av värmen – och nu pratar vi vårvärme och inte sommarvärme - är pudlingen som rosslar mycket mer på promenaderna än vad han gjorde i kylan i vintras. Jag ska försöka ta mig till apoteket och köpa bisolvon. Veterinären tipsade om att man kan ge det i hög dos, enligt hennes ordination, 3-5 dagar och se om rosslet minskar. Vi har inte behövt prova det i vinter, men nu är det nog dags.

Vippson fyller ju 12 år i sommar och även om han är en fräsch nästan-12-åring så har han tappat en del kraft. Till exempel så tycker han att det är jobbigt att stå på trimbordet i flera timmar. Inte så att han protesterar men jag märker att han blir darrig. Så när jag klippte honom igår var det faktiskt helt perfekt att det blev en paus på ett par timmar när jag åkte med labbarna till brukshundsklubben på vår första träningskväll för året.

Bojan fick bland annat köra platsliggning med skott. Hon låg inte i gruppen utan på en plan bredvid, tillsammans med en riesenkompis. Men det pangade på rejält även där. De låg utan problem hela tiden – fem minuter - med skott och allt. Det var så osvårt alltihop att vi kommer att flytta oss ännu närmare gruppen nästa gång. Coola tjejer!  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Cissi Mon, April 23, 2018 19:21:39

Usch då, stackarna... Ja det är säkert så att inflammationen påverkas negativt av värmen :-(

Posted by Erika Sat, April 21, 2018 21:41:06

Diagnosen är inflammation i nedre luftvägarna. Verkar bli bättre när det är svalare ute!

Posted by Cissi Fri, April 20, 2018 07:57:05

Ja visst är det underbart att den där snön och halkan äntligen är borta 👍😀 Stackars Vippson, är han allergisk tro? Du kanske ska prova med antihistamin? Vår första pumi fick det mot sin allergi och det hjälpte ett tag i alla fall 🙂