Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Plaskblött

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, March 18, 2019 15:36:45

Såhär ser det ut ute hos oss för tillfället. All denna nederbörd som har fallit, först i form av snö och sedan de senaste dagarna i form av regn, bör ge grundvattennivån vad den tål. Den låg ju rejält på minus efter värmeböljan i somras, även om just jag inte hade vattenbrist, så det är säkert välbehövligt.

Och mysigt blir det ju också. (Om man frågar Bojan alltså.)

Och de som tillverkar dammsugarpåsar tjänar säkert jättebra just nu, för det blir smutsigt bara några minuter efter att man har städat.

Så, idel plus alltså!

För alla riktiga bruksmänniskor ställer ju ösregnet inte heller till några problem. Kläder efter väder och allt det där. Själv, däremot, såg jag till att pricka in att spåra i lördags, när det inte regnade. (Jag har ju redan avslöjat att jag inte når upp till hardcore bruksmänniskonormen.)

Vi spårade utanför husknuten! Bojan fick ett spår i ett skogsparti mitt emot mitt hus. Jag har ända tills nu trott att det är för risigt för att spåra där –och för litet också- men när jag rekade där med hundarna en dag så såg jag hur man skulle kunna lägga ett hyfsat långt spår som inte var allt för svårframkomligt. Och jag fick minsann ut ett 520 meter riktigt bra spår. (Det går säkert att göra ytterligare lite längre spår där en annan gång.) Selma fick ett spår som började på min tomt och fortsatte i hagen mitt emot mitt hus. 480 meter, så riktigt bra det också.

Övrig träning har förlagts till mitt pyttelilla vardagsrum i form av små rallyövningar. Jag har nämligen inte hunnit införskaffa dykardräkt, vilket behövs om man ska träna lydnad och liknande utomhus för tillfället (om ni frågar mig).

  • Comments(5)//voff.pronoblem.se/#post1997

Valptitt nr. 2

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, March 14, 2019 18:48:13

Imorgon fyller riesengängets valpar sju veckor och det är förstås full rulle för dem att ta emot valpköparna på besök. Men idag lyckades jag och min kompis A klämma in oss för lite valpgos.

Nu är det full fart på de små liven må ni tro. Men lyckligtvis besitter de en förnämlig av- och påknapp. När det är av så är det modell helt lealösa valpar utspridda överallt och när det är på så sjuder det av liv. Väldigt charmiga och sociala små varelser! Men inte små så länge till, hehe.
  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1996

Man får passa på

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, March 12, 2019 18:23:09

Förra veckan skulle vi äntligen ha lektion för rallygurun och få lite ordning på oss, men lektionen ställdes in på grund av uselt underlag. Istället skulle vi ta nya tag idag, men nu blev rallygurun sjuk och lektionen ställdes återigen in. Nedrans osis!

Men vi hade i alla fall tur med vädret: några minus och en sol som värmde i när man var i lä. Så vi passade på att njuta av detta innan nästa skitväder kommer in i morgon. (Det är ju mars, för tusan! Så fort man börjar få vårkänslor så snöar det. Classic!)

Inga märkvärdigheter. Bara en prommis i närområdet, men mysigt ändå. Några linjetag för tjejerna. Lite spankulerande. På eftermiddagen varsitt smärre rallypass på tomten, som var lite isig här och var, men inte så farligt och det var fint att kunna vara utomhus.  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1995

Spårhelg

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, March 10, 2019 19:44:51

Vilken lyx att kunna ta sig tid att spåra både lördag och söndag! Igår körde vi med ena aussiegänget och idag med dobermannkompisen Maxi, numera brukschampion minsann.

Det är så himla kul med spår, tycker både labbarna och jag, men lite jobbigt att ta sig samman och komma iväg (tycker matten). Om Bojan ska köra lägre måste vi satsa mycket på specialen, eftersom brukslydnaden inte är vårt paradnummer direkt. Efter en sådan här helg har vi verkligen kommit igång. Måtte det inte snöa jättemycket mer i år bara, så att vi kan spåra hyfsat regelbundet framöver.

Selma kunde inte tro sin nos att hon äntligen skulle få ett spår, hon också. Sen körde hon. Väldigt glad alltså.

Dobbismatten gav lite olika tips för hur man kan öva upp spårkonditionen. Exempelvis kan man lägga ett riktigt långt spår med inplanerad paus mitt i, eller varför inte två stycken spår på samma dag (medellånga)? Och förstås det vanliga mantrat: variation, variation.  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1994

Glada tjejer

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, March 06, 2019 18:35:56

Ni vet de där som går ut på träningsplan med en boll i snöre och en apportbock och kör… Så jobbar inte vi. En enda sketen leksak! Nej, nej, nej. Jag har alltid med mig en stor kasse fylld med diverse träningspinaler och allehanda leksaker och inte sällan byter vi leksak mellan varje övning. Kanske liiite bortskämda labradorer, det där. På så vis i alla fall. (Jag kanske kompenserar för att de aldrig får några födelsedagspresenter.)

Här nedan får ni se några exempel. Jag fotade lite i snöyran när vi tränade på tomten idag. Just det, snöyran. I jämförelse med igår kändes det nämligen varmt idag, trots minusgrader och lätt snöfall. Detta bara för att vinden hade mojnat.

Labbarna tränade förvisso bara någon kvart var och med devisen back to basics eftersom jag lade upp det lite för svårt för Bojan när vi körde i hallen igår. Inte en massa kravlande på marken och sådant förstås, medtanke på underlaget, utan snurrar och sidbyten och annat matnyttigt.

Kul, tyckte Bojan som gav järnet, inte minst när hon sprang runt med sina leksaker. Selma la lite mer krut på själva övningarna och lite mindre på att galoppera runt med grejer. Men det var två glada tjejer och det är huvudsaken. (När är labbar inte glada?)

Slemmiga grodan, en klassiker i vår flock (för den har nämligen hållit obegripligt länge):

Lite andra skojiga grejer:  • Comments(5)//voff.pronoblem.se/#post1993

Otippade raser

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, March 04, 2019 18:19:27

Lördagen bjöd på vackert väder och hyfsat torrt i backen på den ena brukshundsklubben som jag är med i. Där hölls någon sorts gemensam lydnadsträning som min ena aussiekompis tyckte att jag skulle hänga på. Så det gjorde jag. Och det var finemang på alla sätt och vis, men lite för mycket trivselprat för att hundra procent passa mig som helst vill köra pang pang pang och gärna att någon i förväg har tänkt ut hur allt ska organiseras dessutom. Jag vet, jag är tråkig. Jättetråkig på så vis.

Men det var många sympatiska ekipage som deltog och allra mest förtjust blev jag i denna irländska setter. Jag tror aldrig att jag har sett en irländsk setter lydnadsapportera förut. Hon tävlar lydnadsklass 2. Och jag undrar om hon inte är rallychampion också. I alla fall RLDM!

Det är lite som den där whippeten som jag flera gånger har sett tävla mästarklass i rally. Jätteläckert när aningen otippade raser kommer så långt!

På söndagen övergick allt till mera marsaktig känsla med en massa snö, slask och plusgrader. Det är bara att ta det som det är. Det går snart över. Framåt maj eller så.  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post1992

Periodare

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, February 28, 2019 18:45:39

Vi är lite periodare med olika saker. På sistone har det känts kul att ta med dummies på promenaderna då och då. Sen kan det gå perioder när vi inte jaktapporterar alls.

I morse fick tjejerna göra några linjetag mot en naturligt avgränsad yta. Selmas första, som var ganska långt, var enligt min ringa mening i stort sett spikrakt och dessutom sprang hon snabbt ut och snabbt in och lämnade av på ett föredömligt vis. Och greppet är ju alltid finfint, mitt på. Summa summarum: lysande.

Då gjorde jag misstaget att skicka henne på ytterligare ett linjetag mot samma område. Precis när jag hade gjort det så erinrade jag mig att Selma aldrig har begripit varför man ska springa flera gånger till samma plats. Nå, till slut, efter några extra ”Ut!” plockade hon in en till dummy, om än motvilligt, men jag borde ha stannat vid en enda fullträff förstås.

Bojan är hennes raka motsats när det gäller apporteringen. Greppet varierar från bra till uselt. Linjetagen är raka ibland och åt pipsvängen ibland. Men hon ger inte upp och snabbt går det.

Dåligt grepp:

Bra:

Efter morgonpromenaden var det dags för tjejernas femte simträning i bassäng. Redan gång tre märkte jag en förbättring av kondition och ork och idag var det stor skillnad mot gång ett denna simperiod. Mia på simmet menar att erfarna simhundar snabbt kommer upp i kondition medan ovana kan behöva upp till tio gånger innan det börjar lossna. För vår del tror jag också att det spelar in att vi nu kan röra oss hyfsat fritt ute eftersom isen i stort sett har smält. Vi tappade en hel del ork under den ovanligt hala vintern (som jag misstänker eventuellt kan återkomma när som helst).

Det är fortfarande inte springbart i motionsspåren dock, så jag har faktiskt köpt ett månadskort på Friskis för att kunna gymma istället. Jag har något mindre jobb än vanligt precis den närmaste månaden och får då lite mindre dåligt samvete om jag lämnar hundarna för att åka och träna mig själv. Så ett månadskort passar bra.

  • Comments(3)//voff.pronoblem.se/#post1991

Valphäng

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, February 25, 2019 18:29:16

Idag fick jag komma och hälsa på riesengängets senaste valpkull. Det var ett gäng ljuvliga valpar det. De är 4 1/2 vecka gamla, ungefär, så de sov en lång stund när jag var där. Sedan hade vi en härlig gosestund, för det var ett gäng trygga och sociala små knyten som ivrigt kröp upp i knät på mig för att mysa. Väldigt charmiga alltså.

Coolaste morsan i sta'n.

Kennelns stamtik Nora, still going strong.

Min älskling Prinsen (som omedelbart la beslag på bollen som jag hade med till valparna, haha).

Fluffet! Kennelns maskot.

Brottning!

Slutkörd liten hjälte.  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1990
Next »