Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Spår med Fisken och Flynn

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, April 04, 2019 18:23:28

Vallhundar har vi ju ett antal i bekantskapskretsen, men inte så många border collies, så jag passade på att fota lite på dagens spårträff med rallygurun.

Jag känner rallygurun sedan klickertränarutbildningen som jag gick för henne för en 6-7 år sedan och sedan har vi setts då och då. Oftast har det handlat om att jag har kommit som elev, men ibland har vi tränat lite ihop också. Nu är det ju oceaner av skillnad i hundträningskompetens mellan oss, men när Anna ville ”hobbyspåra” med sina -de håller ju på med andra hundsporter på väldigt hög nivå- så passade det jättebra eftersom just spår är något som vår flock i alla fall är hyfsade på.

Lille Fisken är en glad och vänlig skit, men behöver stärka sitt självförtroende och mod. Just spår är perfekt i ett sådant läge. Han har provat lite viltspår tidigare, men inga personspår, så det var premiär idag. Väldigt lyckat, måste jag säga!

Flynn, Annas stjärna, har inte kört personspår på flera år, men tänkte att vad tusan, hur svårt kan det vara och så körde han så det rök.

Bojan fick ett kort och klurigt spår, vilket var vad jag hade beställt och hon spårade fenomenalt ända från start. Jag har ju jobbat en del för att hon inte ska slarva i början av spåret och hålla för hög fart och det har gett resultat.

Selma var lite förvirrad och hade väl inte sin bästa spårdag – kanske tyckte hon att spåra gör vi väl inte med rallyfröken???- men tyckte det hela var härligt ändå. Fint väder, trevligt sällskap, tubost… Vad mer kan man begära?  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post2003