Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Sommartid

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, April 01, 2019 20:36:30

Många blir ju väldigt trötta av att gå över till sommartid, men för min del så har jag i takt med allt ljusare morgnar ändå börjat vakna allt tidigare, i sann tantanda, så det passar mig rätt bra att ställa fram klockan. Och hundarna spelar det hela ingen roll, för de går upp när jag går upp (men aldrig innan jag går upp).

I helgen hade det varit skönt att vara en sådan där välsignad typ som lyckas sova när tillfälle gives för jag var faktiskt ledig. Inget jobb inbokat!

Aussiematten ville ses och spåra på lördagen, men inte förrän efter lunch, så då tyckte jag att det passade jättebra att passa på att springa en tur med hundarna på förmiddagen. Alltså… hur tänkte jag där? Jag frågade för säkerhets skull aussiematten när vi sågs om hon var bra på hjärt- och lungräddning med tanke på min överambitiösa planering. Men jag höll! Det berodde nog mest på att Bojans spår var kort men svårt, så att hon fick dra ner farten. Hon spårar verkligen himla bra, den hunden! Väldigt roligt. Selma var med men fick ett köra uppletande så då kunde jag stå och slöa och se på när hon slet, vilket ju passade bra.

På söndagspromenaden hade vi förnämligt sällskap som snällt hjälpte till med att träna lite budföring på ett fält som vi passerade. Jag konstaterade att det är dags att ta tag i det momentet för Bojan är rätt ringrostig. På hyfsat nära håll funkar det hur bra som helst, men på längre avstånd fattar hon inte vad hon ska göra. Och vi ska ju upp i 100 meter till lägreklass, så jag får nog lägga upp en träningsstrategi där.

Selma körde också. Det var några år sen sist, men hon kom ihåg hur man gör.

I övrigt har vi pysslat vi på med vår rally och idag lite promenadapportering för skojs skull.

Jag satte mig och letade efter lämpliga rallytävlingar att starta på innan sommaren, men kunde konstatera att det inte var mycket att välja på eftersom jag jobbar så många helger och jag dessutom inte är beredd att åka till Kiruna och dylikt för att tävla. Men var sin dubbeltävling är de i alla fall anmälda till och kanske kan jag klämma in ytterligare någon. Vi får se.

  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post2002