Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Plaskblött

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, March 18, 2019 15:36:45

Såhär ser det ut ute hos oss för tillfället. All denna nederbörd som har fallit, först i form av snö och sedan de senaste dagarna i form av regn, bör ge grundvattennivån vad den tål. Den låg ju rejält på minus efter värmeböljan i somras, även om just jag inte hade vattenbrist, så det är säkert välbehövligt.

Och mysigt blir det ju också. (Om man frågar Bojan alltså.)

Och de som tillverkar dammsugarpåsar tjänar säkert jättebra just nu, för det blir smutsigt bara några minuter efter att man har städat.

Så, idel plus alltså!

För alla riktiga bruksmänniskor ställer ju ösregnet inte heller till några problem. Kläder efter väder och allt det där. Själv, däremot, såg jag till att pricka in att spåra i lördags, när det inte regnade. (Jag har ju redan avslöjat att jag inte når upp till hardcore bruksmänniskonormen.)

Vi spårade utanför husknuten! Bojan fick ett spår i ett skogsparti mitt emot mitt hus. Jag har ända tills nu trott att det är för risigt för att spåra där –och för litet också- men när jag rekade där med hundarna en dag så såg jag hur man skulle kunna lägga ett hyfsat långt spår som inte var allt för svårframkomligt. Och jag fick minsann ut ett 520 meter riktigt bra spår. (Det går säkert att göra ytterligare lite längre spår där en annan gång.) Selma fick ett spår som började på min tomt och fortsatte i hagen mitt emot mitt hus. 480 meter, så riktigt bra det också.

Övrig träning har förlagts till mitt pyttelilla vardagsrum i form av små rallyövningar. Jag har nämligen inte hunnit införskaffa dykardräkt, vilket behövs om man ska träna lydnad och liknande utomhus för tillfället (om ni frågar mig).

  • Comments(5)//voff.pronoblem.se/#post1997