Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Periodare

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, February 28, 2019 18:45:39

Vi är lite periodare med olika saker. På sistone har det känts kul att ta med dummies på promenaderna då och då. Sen kan det gå perioder när vi inte jaktapporterar alls.

I morse fick tjejerna göra några linjetag mot en naturligt avgränsad yta. Selmas första, som var ganska långt, var enligt min ringa mening i stort sett spikrakt och dessutom sprang hon snabbt ut och snabbt in och lämnade av på ett föredömligt vis. Och greppet är ju alltid finfint, mitt på. Summa summarum: lysande.

Då gjorde jag misstaget att skicka henne på ytterligare ett linjetag mot samma område. Precis när jag hade gjort det så erinrade jag mig att Selma aldrig har begripit varför man ska springa flera gånger till samma plats. Nå, till slut, efter några extra ”Ut!” plockade hon in en till dummy, om än motvilligt, men jag borde ha stannat vid en enda fullträff förstås.

Bojan är hennes raka motsats när det gäller apporteringen. Greppet varierar från bra till uselt. Linjetagen är raka ibland och åt pipsvängen ibland. Men hon ger inte upp och snabbt går det.

Dåligt grepp:

Bra:

Efter morgonpromenaden var det dags för tjejernas femte simträning i bassäng. Redan gång tre märkte jag en förbättring av kondition och ork och idag var det stor skillnad mot gång ett denna simperiod. Mia på simmet menar att erfarna simhundar snabbt kommer upp i kondition medan ovana kan behöva upp till tio gånger innan det börjar lossna. För vår del tror jag också att det spelar in att vi nu kan röra oss hyfsat fritt ute eftersom isen i stort sett har smält. Vi tappade en hel del ork under den ovanligt hala vintern (som jag misstänker eventuellt kan återkomma när som helst).

Det är fortfarande inte springbart i motionsspåren dock, så jag har faktiskt köpt ett månadskort på Friskis för att kunna gymma istället. Jag har något mindre jobb än vanligt precis den närmaste månaden och får då lite mindre dåligt samvete om jag lämnar hundarna för att åka och träna mig själv. Så ett månadskort passar bra.

  • Comments(3)//voff.pronoblem.se/#post1991