Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Rallat oss

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, February 11, 2019 11:45:30

Någonstans kan jag tycka att man kanske missar lite i hundträningen om man bara tränar med folk som har samma ras som man själv. Jag tycker att det är lärorikt och intressant att kolla in hur andra gör med hundar som inte liknar Bojan och Selma.

Igår tränade vi rally i hall med icke mindre än fem stycken aussies. Och där kan vi prata om en helt annan ras än labbarna! Vallhundar över lag tycker jag är väldigt annorlunda mot retrievers. Vi har mest umgåtts med aussies, men förr hade vi också en del border collie- och kelpiekompisar som vi brukade träna med.

De aussies vi har erfarenhet av tycker jag generellt är betydligt snabbare i kropp och knopp än mina, men en del har också vissa issues. Inte så okomplicerade som mina.

Bojan och Selma är för mig i stort sett idealiska i situationer som igår. De väntade lugnt och fint i sin bur när de inte tränade och på plan var de engagerade och entusiastiska. Inga konstigheter med andra hundar eller människor, bara att köra.

Sen tror jag att vi får träna mer för att lära oss samma saker som många vallhundar vi känner gör och kanske lyckas vi inte alltid lära oss det som jag har tänkt alla gånger heller. Men för mig gör det inget, för jag trivs så himla bra med dem just som de är.

Och det är ju det som är så härligt med alla dessa hundraser och individer, att lika olika som vi människor är är hundarna och vi har alla chanser att hitta någon som passar just oss.  • Comments(5)//voff.pronoblem.se/#post1983