Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Galet mycket snö

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, February 05, 2019 18:40:42

Just nu tar labbarna sig knappt fram i snön eftersom den når dem upp till ryggen när de skuttar ut i terrängen. Därför har vi fått gå mer på de plogade landsvägarna ute hos oss än vad vi brukar och då också mer i koppel än vanligt. Det som är bra med det är att när vi har gått ett par sådana promenader så funkar koppelgåendet, som oftast är lite rostigt, alldeles utmärkt. Det som är dåligt är att jag tycker att det blir för dålig motion.

Så idag tog jag fram mina lätt åldrade löparicebugs och sprang med dem på landsvägarna istället. Jag brukar normalt inte springa på vintrarna nuförtiden då jag tycker att det är för kallt, för halt och underlaget för dåligt för min smak. Men just i förmiddags var det milt, snön var mjuk och fin och det var inte halt med icebugsen på i alla fall. Det var ju jättehärligt! Nu längtar jag bara ännu mer till våren än förut så att vi kan ut och springa i motionsspåren.

När det gäller träning av hjärnkontoret så har jag plötsligt fått lust att träna rally med båda tjejerna. Ibland tar jag till och med fram några av mina pyttesmå skyltar och ställer upp i vardagsrummet. Med Bojan försöker jag jobba mycket basic på båda sidor så att hon ska komma igång ordentligt med högersidan vilken vi bara kände lite lätt på förra vintern. Det går riktigt bra tycker jag. Ja, vi kollar ju lite på de för henne nya momenten i avancerad klass också, men de är inte så jättesvåra i sig, utan det är just att kunna utföra allt även på höger som kommer att bli det kluriga. Och att hålla koncentrationen hela banan.

Favoritmoment hos många domare har jag märkt:

Med Selma försöker jag låta bli att tjata hennes svåraste moment för mycket (backa på högersidan samt stå framför backa). Istället får hon repetera igenom det mesta i lugn och ro. Högersidan funkar mycket bättre än när vi höll på i våras. Den har nog vilat sig i form. Det som jag behöver jobba mest på med Selma är min handling så att hon får tydligare information om vad hon ska göra samt var vi ska placera oss i förhållande till skyltarna.

  • Comments(8)//voff.pronoblem.se/#post1981