Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Solig söndag

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, January 20, 2019 18:59:17

Målet brukar vara att försöka träna lite med hundarna varje dag, för det kommer alltid dagar när jag bara inte kan ta mig den tiden. Som igår, första arbetsfria dagen på evigheter paradoxalt nog. Men då fanns det äntligen tid att fylla på i vedboden, exempelvis. Och vedhämtningen tar ju några timmar, fastän jag har världens mest effektiva kompis (och tillika förmodligen en av Sveriges vassaste på att backa med släp). Givetvis måste hela alltet avslutas med en kopp te tillsammans och sedan flöt dagen på med ytterligare besök i stugan, något som labbarna älskar.

Men i morse pallrade vi oss upp och åkte till hallen och tränade tillsammans med det ena aussiegänget. Idag körde jag rally större delen av träningstiden, med Selma, och bland annat fick hon fräscha upp åttans frestelse som hon inte har stött på sedan i våras. Jag tyckte att jag utmanade henne med en splajsans ny plyschfasan, men den lätta gick hon inte på.

Fram på dagen åkte vi upp till Måsnaren och promenerade runt Tveta kyrka. Vid sjön var det liv och rörelse till min stora belåtenhet och helt enligt plan. Ibland kan det vara nyttigt för lantisarna att röra sig bland skridskoåkare, flanörer, sparkstöttingåkare, skidåkare, stavgångare, joggare, hundar, skrikande barn på pulka och annat löst folk. I dessa dagar när det kommer larmrapporter om allt för stillasittande barn var det ändå aningen lugnande att se en sådan uppslutning av föräldrar som idkade friluftsliv med sina barn. Labbarna tog det lilla lugna och fokuserade på dofterna. Så mycket att lukta på, så lite tid.

Hörrni, titta hit! Dags för en uppställningsbild. Say cheeze!  • Comments(0)//voff.pronoblem.se/#post1976