Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Planer

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, January 03, 2019 17:15:33

Stormen Alfrida har dragit sin kos vilket onekligen gör det lite trevligare att vistas ute med hundarna, men tyvärr har vi extremt isigt här hos mig så det är inget vidare promenadvänligt i alla fall.

Däremot gick det fint att åka till skogen och spåra idag! Det var ganska lite snö kvar, till och med lite barmark här och var och inte särskilt kallt. Några minus. (Men hundarna har ändå täcke på i bilen när de sitter och väntar sådana här dagar så att de inte ska bli kalla.)

Bojan har inte spårat på några veckor och var minst sagt taggad. Tack och lov mindes jag strategin från sist vi spårade och la tidigt i spåret en pinne med lite godis under samt en godisdepå strax efteråt så att hon inte bara skulle storma iväg. Strategin funkade idag med. Hon lugnade snabbt ner sig och jobbade noggrant och fint sina 600 meter.

Det var ännu längre sedan som Selma spårade. Hon fick ett spår på 400 meter med serpentiner och andra klurigheter. Ganska lätt, sa Selma, men var lycklig ändå. Hon älskar verkligen att spåra.

Eftersom planen för Bojan i år är att komma till start i lägreklass spår framåt sensommaren/hösten så kändes det extra fint att tagga igång året i spårskogen! Jag har tittat lite på tävlingar och tror att det kan vara realistiskt att tävla framåt augusti. Ja, om vi får till krypet (vi har faktiskt gjort små framsteg på sistone!). Och om vi får till skott-träning (plats och budföring). Och om det inte blir så förbaskat varmt som förra året. Och om vi håller oss friska. Osv. Osv.

För Bojans del vore det också kul om vi kunde göra några lydnadsstarter, class 1, men vi får väl se vad som hinns med.

Och Selma då? Ja, tro det eller ej, men vi har faktiskt just återfått lite rallyinspiration. Planen är att försöka damma av mästarklassmomenteten så att de sitter lika bra som i våras i alla fall och sedan ta hjälp med vad det är för fel matte kan tänkas göra. Kan det vara fötterna. Kan det vara att vi saktar farten där vi inte får. Kan det vara att jag inte går i en rak linje. Vad vet jag. Jag lyckades aldrig fatta protokollen när vi tävlade i våras, men nu jäsingen ska vi reda ut det här och tävla rally lite sparsamt under året.

  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1969