Voff

Voff

Labradorerna Selma, Bojan och Majken


Årets mörkaste dag

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, December 21, 2018 19:38:13

Årets mörkaste dag har varit riktigt gråmulen och ruggig, som sig bör. Halt är det också. Rena rama skridskobanan ute hos mig.

Det blev till att stappla sig fram i mörkret på den isiga grusvägen med hundarna i morse innan vår morgonträning i Nykvarnshallen. När vi kom ut ur hallen klockan åtta var det fortfarande nästan mörkt! Men nu vänder det ju. Ja, imorgon alltså.

Jag hoppas att det antingen kommer mer snö eller att det töar så att isen försvinner. Igår löste jag rastningsproblematiken genom att åka upp till de närliggande motionsspåren och promenera. Eftersom de inte har gjort några skidspår däruppe ännu som pressar ihop snön och som i rådande väderlek skulle ha blivit till is så gick det jättebra att kliva fram med raska steg.

Idag åkte vi upp till Måsnaren och gick kyrkrundan. Men såklart föredrar jag ju att rasta hundarna hemmavid, för bil kör jag alldeles för mycket ändå. Det blir så på landet, tyvärr. Och i mitt jobb.

Vi tränar lite i vardagsrummet också, mellan varven. Bland annat håller jag på att lära hundarna ett trick: att nicka. Trick är verkligen inte vår starka sida, men jag ville göra något nytt med dem och samtidigt fräscha upp min förmåga att shejpa. Men jag får säga att Anita Axelssons förslag i hennes tricksbok på hur man kan lära in det var väldigt krångligt. Hon klickade för huvudrörelser, började med att belöna nere när hunden tog ner huvudet och uppe när hunden tog upp det. Sedan gick hon vidare med att belöna nere när huvudet var uppe och tvärtom. Detta tyckte Axelsson fick fram en fin pendelrörelse. Mina hundar fattade ingenting när jag gjorde så. Men om jag klickade när de råkade böja ner huvudet och sedan belönade precis rakt framför nosen när de tog upp huvudet igen så fick de ganska snart flyt, i alla fall Selma. Jag tror jag ska nöja mig med en nickning och kommandot kommer att bli ”Okej?”.  • Comments(8)//voff.pronoblem.se/#post1966