Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Fokus, fokus...

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, December 12, 2018 15:40:29

Min gissning är att den precisionsträning som krävs för att en hund ska bli duktig på lydnad sällan passar den typ av labradorer som jag har särskilt väl. Det är helt enkelt andra förmågor som prioriteras i aveln.

För att vara labrador av utställningstyp tror jag att Selma är ovanligt duktig på att koncentrera sig när vi tränar detaljer av olika slag. Hon kämpar som tusan för att göra rätt. Sen kanske det tar tid för henne att förstå hur jag vill ha det, men hon anstränger sig verkligen. Bojan inbillar jag mig är mer som normallabben: hafsar till det, ofta fort och fel och är lika glad för det!

Hade prio nummer ett varit att ha en hund som kommer långt i lydnaden så hade jag naturligtvis valt en annan ras. Men så är inte fallet, som ni nog har anat vid det här laget. Däremot vill jag gärna kunna lära dem lite lydnad, i Bojans fall brukslydnad i första hand och där har vi ett stort problem: krypet. För där måste verkligen hunden kunna ta det lugnt och fokusera för att göra rätt. Som vi har slitit med det och vilket klent resultat det har gett! Men skam den som ger sig. Jag ger det en vinter till. Det vore jättesynd om vi inte fick till det alls, för när det gäller spårandet och mycket annat i brukset så ser jag inga speciella hinder för hennes del.  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post1963