Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Svisch!

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, December 09, 2018 17:12:32

Svisch! så var helgen nästan till ända. Vi inledde den tidigt i fredags morse med lydnadsträning i Nykvarnshallen. (Selma och jag har kommit överens om att även hon får köra lydnad ett tag eftersom vi inte riktigt har återfått den rätta gnistan när det gäller rallyn.) Sedan fick hundarna pusta ut medan matte åkte och kikade på när systerdottern gick högvakt på Drottningholms slott. Det var en mulen och ruggig dag, men vacker ändå. (Tyvärr startade inte julmarknaden där förrän igår lördag, men då jobbade jag.)

Idag söndag åkte jag och dottern till Hundmässan i Älvsjö. Timmarna går fort där! Men vi hann titta på freestyletävlingar och lydnadstävlande, vandra runt bland utställarna, käka lunch, titta på rasklubbstorget och gå en vända för att se om vi kunde hitta något bra att handla.

Men som vanligt när man kommer hem så är de egna hundarna allra bäst ändå. Jag träffade dock två objekt på mässan som jag lätt skulle kunna ha kidnappat om det inte vore för att det kunde ha blivit väldigt dålig stämning då: den fullkomligt förtjusande sheltien Winston som rest ända från Gotland för att sopa mattan med komkurrenterna (jösses vilken ljuvlig varelse!) samt den likaledes underbara flat coated retrievern Nässla som också var där för att tävla (och jag påmindes om att jag nog behöver en flatte på sikt!).

Sen fanns det ett antal andra väldigt intressanta hundar också. Jag grät till exempel en liten skvätt bland storpudlarna (av saknad efter Vippson och för att de är så speciella), tittade lystet på de urläckra whippetarna (som jag länge har haft ett gott öga till) och fylldes av svår upphetsning över att äntligen få se en Basset Artésien Normand på riktigt!  • Comments(8)//voff.pronoblem.se/#post1962