Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Favoriten

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, December 05, 2018 17:11:49

Labradorerna brukar normalt sett alltid vara pigga på att träna, vad det än vara månde, men det finns definitivt gradskillnader i entusiasmen. Och den stora favoriten är skogsträningen, särskilt i goda vänners lag, som idag när vi träffade vårt kära schnauzergäng.

Bojan var så till sig att när hon äntligen fick gå sitt 800-meters-spår så kastade hon sig ut i spåret, drog som en oxe och gick raskt över två spårpinnar. Efter en stund började hon undra varför det inte fanns några spårpinnar (som man får så god tubost för när man hittar) och självbelönade sig med att äta rådjursbajs. Då sa matten bistert till Bojan att lägga sig ner en stund och lugna ner sig. Och se! Sedan spårade min bruna labradordam som värsta proffset, plockade pinne efter pinne och blev inte trött alls, trots att hon aldrig har fått ett riktigt så långt spår förut. Nästa gång ska jag trixa till starten rejält med vinklar och pinnar så att hon fokuserar på rätt grejer från början.

Riesenmatten, som var hostig och dan, gjorde ett kort med riktigt svårt spår till Prinsen. En smart lösning när en vill trötta ut sin hund men inte orkar älga runt i terrängen!

Selma och schnauzerdamerna körde istället uppletande i flygande fläng. Min svarta labradordam var på topp, men vi sejfade som vanligt med stora, men mycket väl gömda, föremål. Jag litar inte på att hon inte råkar svälja miniföremål om hon blir tillräckligt upphetsad. Det var ju på grund av detta som vi abrupt fick avsluta hennes brukstävlande för ett par år sedan, eftersom det blir i omständligaste laget att åka till veterinären och kräkas varje gång man är och tävlar…  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1961