Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Mattens (brist på) träning

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, December 04, 2018 12:51:48

Jag har ju skrivit förut om att jag har lätt att känna mig otillräcklig när det gäller hundarnas fysträning. Det finns så många som verkligen håller sina hundar i ett fantastiskt skick och ibland är det lätt att känna sig som en liten lort när det gäller detta. Men någonstans har jag landat i att så länge ens (friska) hundar rör sig lätt och ledigt på promenaderna (såvida de inte är gamla förstås) och orkar med sin vardag och den träning de utsätts för på ett tillfredställande vis så får man kanske vara nöjd där. Ja, och så att de inte går upp i vikt, förstås. Alla dessa kriterier uppfylls när det gäller labradårorna i nuläget tycker jag trots allt.

Lite värre är det med mattens fysträning.

När det gäller konditionen så tycker jag kanske att den får duga. Jag springer periodvis med hundarna en 5-6 kilometer i hyfsat backig terräng, två gånger i veckan kanske, förvisso i varierande tempo beroende på dagsformen. Eftersom jag alltid brukar klara en sådan sträcka i springande stil utan allt för stora problem så är det gott nog för mig. Däremellan, när det inte blir något springande av, så får hundpromenaderna räcka.

Men styrketräningen… Den går inte bra. Alls. Nu när mitt mycket dåligt utnyttjade träningskort på Friskis och Svettis har löpt ut -tidsbrist och dålig inspiration är huvudorsaken till att jag har tränat där så lite, plus att jag inte vill lämna hundarna ensamma för att åka och träna- så har jag tänkt till lite och bestämt mig för att försöka få till goda styrketräningsvanor här hemma istället. Enkla övningar med egen kroppsvikt, då och då. Hoppas att det ska funka. Jag har i alla fall börjat lite.

Som av en händelse trillade jag över den här skojiga boken. Titeln till trots är den både rolig, inspirerande och vettig (och innehåller övningar som passar mig). Rekommenderas, inte minst till unga människor som vill peppas att komma igång att träna för att må bra och inget annat.  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1960