Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Ännu så länge

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, November 20, 2018 18:49:52

För att komma till vår nyupptäckta skog så behöver vi gå en bit på stigar som det rids mycket på. Kommer det en dag eller två med ihållande regn framöver så blir det för lerigt att gå där, i alla fall tills det fryser på, men ännu så länge är det helt görligt. Vi passar på så länge det går, för det är så bra att gå ut i terrängen och traska där.

När vi hade gått en bit mot vår skog idag så insåg jag att jag hade glömt visselpipan. Av någon anledning är min verbala signal (något så fantasifullt som ”kom!”) inte riktigt lika distinkt som när jag blåser i pipan. Alltså hundarna kommer ju, men inte riktigt lika kvickt som när jag visslar. Så det var rätt bra att ta en runda utan den bekväma visselpipan (som man ju faktiskt inte alltid har tillgänglig) och belöna upp ”kom!” lite bättre.

Det hade fallit 14 snöflingor i natt, men de smälte raskt under förmiddagen när temperaturen steg till 3-4 grader. Både temperaturen och underlaget på min tomt inbjöd till en kortare stunds träning med var och en av tjejerna innan jag åkte och repeterade. Inte platsliggning och kryp och sådant -det börjar det bli för kallt och ruggigt för- men lite rörligare övningar som framåtsändandeträning och för Selmas del lite snurrar och grejer till rallyt som jag har börjat försöka skaka lite liv i.

Anita Axelsson skriver i sin tricksbok, som jag just har införskaffat, att de flesta hundar mår bra av 15-30 minuters hjärngympa per dag , så jag pustar ut och konstaterar av vi precis klarade den undre gränsen idag dårå. (Alltså, är inte 30 minuter rätt mycket?)  • Comments(8)//voff.pronoblem.se/#post1956