Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Som en bakugn

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, July 11, 2018 18:22:25

Det är fortsatt varmt som i en bakugn, liksom det är i stora delar av landet. (Har jag sagt att det är obegripligt för mig att det skulle kunna finnas någon viktigare valfråga än miljön? Den här hettan är så onormal som den bara kan bli.) Inte direkt labradorväder. Samtidigt har de nog vant sig litegrand, som i förmiddags när vi tog oss en liten springtur på fem kilometer. Värmen hade redan hunnit klättra upp till 23-24 grader. Visserligen var största delen i skugga, eller halvskugga. Den som hade mest problem med värmen var deras matte som höll på att dö svettdöden. Labbarna tuffade på och återhämtade sig kvickt också.

Men det är flåsigt för dem att träna cirkuskonster (läs lydnad) så vi nöjde oss med en kvart var på tomten. Bland annat skickade jag dem till rutan och i rutan låg inte bara en target, utan också ett hundkex på targeten. Jag rekommenderar generellt inte godis i rutan, då det snabbt kan bli ett väldigt nosande som en inte vill ha. Men jag tänkte att om en lägger något smaskigt i rutan jättesällan, men dock, så kanske Selma ökar galoppfarten lite. Vi får se. Jag hade en träningskompis som gjorde så ibland med sina rottisar och det kickade i alla fall igång dem, vill jag minnas.

Det börjar dyka upp lite hallon på naturtomten. Förra året var definitivt inget hallonår, men i år ser det bättre ut. Det gäller att gå runt och inspektera tillgången. Underbart är kort!  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1916