Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Lydnadsnördande

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, July 04, 2018 19:18:15

För maximal inlärning ska man ju helst flytta rutan mellan varje skick. Jag tycker att det är lite omständligt att flytta rutan mitt under träningspasset, så på träningsträffen i morse så ställde jag istället ut två rutor innan vi började träna. Det låg en tasstarget i båda då planen är att köra var tredje ruta utan target under de närmaste två veckorna. Nästa rutövningspass börjar jag således med ett skick till en ruta utan target. Jag har bara en uppsättning med koner+rutband, men Lotta har tipsat om att det kan vara smart att variera sig och inte alltid ha rutband, då det faktiskt fortfarande förekommer att man har exempelvis sågspån eller sprayfärg istället för band på tävling. Och koner har jag ganska gott om.

Jag har varken ytor att ställa upp rutor på, på det där viset, här hemma och inte heller ett riktigt lydnadshinder, så när jag kommer iväg till klubben och tränar så brukar jag passa på att köra moment som kräver ytor samt använda hindret. Bojan fick göra några uthopp med bollkast över huvudet och Selma hopp-apport med metallen.

Och så vill en förstås ”utnyttja” träningskompisen när en har träningsdejt. Bojan fick köra budföring och Selma apportering med dirigering. Lotta har visat hur det sistnämnda ska utföras i class 2 och nu testade vi som det ska vara med ”tävlingsledare” som la ut apporter och kommenderade. Och så den där första biten när man ska ställa hunden vid konen under fotgående. Allt funkade finfint (utom att Selma tuggade lite på apporten i ingången).

Vi avslutade hela alltet med platsliggning i skuggan samtidigt som sexmånadersvalpen fick träna på att ligga lugnt och fint i buren alldeles bredvid.

It’s simple!  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post1913