Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Spår i torra marker

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, July 02, 2018 19:17:28

Ni må tro att jag hade storslagna planer på alla fina foton som jag skulle ta igår under labbarnas och min roadtrip. De fick följa med när jag skulle jobba eftersom jag skulle vara borta för många timmar för att lämna dem ensamma hemma. Och dagens aktiviteter inkluderade bland annat lunch i naturskön miljö hos pianistens släktingar utanför Arboga. Där skulle det blivit finfina bilder. Men allt gick i ett och jag tog inte upp kameran en enda gång.

Labbarna skötte sig exemplariskt. De är så lätta att ha med sig och stressar inte upp sig över nya situationer. En dag som igår hade varit svårare om pudlingen skulle ha följt med eftersom han blev jättenervös för allt ovant och okänt.

Men tro inte att jag inte saknar honom som tusan. I morse när jag packade bilen för skogsträning med hundarna så fick jag syn på hans gamla tjänstetecken. Han hade ett sådant där tjusigt med sitt ”stamtavlenamn” broderat på. Då fällde jag några tårar. Igen.

Men sen blev det desto roligare. Äntligen kom vi ut och spårade efter ett långt uppehåll och med bästa gänget dessutom, jätteschnauzrarna! Och alla hundar kämpade entusiastiskt trots att det är oerhört torrt i skog och mark. (Även Selma fick ett litet spår och det var en lycklig labrador det.)

Hyfsat spårsug!

Bojan gjorde ett jättefint spårupptag och spårade sedan bra, inte minst med tanke på att hon just nu har många hormoner i omlopp.

Riesenmatten tog med sin äldsta tik som fick traska bakom Prinsen. Nu pratar vi multitasking. Lägg särskilt märke till när matte plockar spårsnitsel samtidigt som Prinsen spårar och Nora ivrigt traskar på vid mattes sida.

  • Comments(5)//voff.pronoblem.se/#post1912