Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Sommarkampen

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, June 21, 2018 18:16:55

Med tanke på den stundande midsommarhelgen var det givetvis dags för en rejäl väderomställning, vilken började med värsta blåsten på länge. Just när jag hade tränat färdigt i det friska vädret med labbarna och lämnat tomten för en kissrunda bestämde sig detta träd för att ge vika. Vi tackar för att det väntade med detta den där lilla stunden så att vi slapp få det i skallen! Men där kan det inte ligga och skräpa hur länge som helst så i början av nästa vecka kommer vedmannen (som jag brukar köpa ved av) med sin polare och sågar ner skiten. De får virket som tack för hjälpen. Och jag behöver nog inte säga att jag är oerhört tacksam att de kommer! Jag misstänker att de gärna vill ha fika också.

Ja, efter blåsten kom regnet, lagom tajmat till Sommarkampen som gick av stapeln på min brukshundsklubb igår kväll. I fyra utvalda moment gör deltagarna upp om den åtråvärda titeln “årets sommarkämpe”. De fyra moment som gällde för tävlings- och brukslydnaden var fritt följ/linförighet, sättande/ställande/läggande under gång (valfritt vilket skifte), inkallning och hopp över hinder. Så fick man själv välja vilken klass och svårighetsnivån blev därefter. Genom ett avancerat uträkningssystem kommer sen årets vinnare utses.

Selma anmälde jag, knappt avdammad, som till klass 2. Hon kändes fräsch och fin med tanke på det långa lydnadsuppehållet. Jag vet inte hur hon placerade sig, men Bojan som körde lägremoment slog till med en tredjeplacering av 28 ekipage. Rätt otippat! Hon gjorde bland annat sitt livs hopp-sitt-hopp ba’sådär. Det var en jättetrevlig kväll med massor av folk (då det även tävlades i rally), trots ruggigt väder och det grillades, fikades och minglades så det stod härliga till.

  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1909