Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


"Det som din hund gör ofta blir den bra på"

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, June 14, 2018 19:28:08

Promenadapportering, det är grejer det tycker labbarna. Pocketdummies, det är grejer det tycker matten. Så himla smidiga att stoppa i fickan!

Det är förstås betydligt lättare att göra enkla apporteringsövningar när inte älskade pudelgubben är med längre. Jag misstänker att det blir lite mer av apporteringsvaran framöver. Vi får helt enkelt försöka göra något positivt av en ledsam situation (för han fattas oss verkligen).

Men jag ska ta och fila lite vid sidan om på Bojans grepp så att det blir mitt på, för apporteringen går så mycket smidigare då, inte minst fasthållandet i väntan på förarens ”tack”. (När tusan började hon greppa sådär förresten?)

Här ser det bättre ut:Såhär snett brukar Selma aldrig hålla. Men en gång är ingen gång. Bojans tag om dummiesarna, däremot, kommer nog att ta ett tag att snygga till. Hon har ju hållit ”fel” ganska många gånger. Och som Maria Brandel pratade om på den ypperliga föreläsningen som jag var på i går kväll: ”Det som din hund gör ofta blir den bra på.” Eller saker som den har gjort många gånger. Detta inkluderar givetvis även oönskade beteenden som fel grepp.

Maria Brandel visade sig vara en mycket inspirerande föreläsare och extra plus för att hon hade demohundar som hon visade sitt träningstänk på. Ämnet var hur man kan bli en bättre hundtränare och jag tycker att jag fick med mig en massa bra tips, inte minst kring den viktiga leken. Engagemanget hos hunden är det viktigaste för tränaren och det väcks framför allt med mycket och intensiv lek och aktiva godisbelöningar. Inget slentrianbelönande! Det är väl inget som ni någonsin har gjort, men jag erkänner rakt av att mina belöningar inte alltid är hundra procent engagerade eller genomtänkta. Spännande också att Brandel alltid startar upp all träning med lek medan det finns andra kända hundtränare som vill att hunden ska prestera något innan leken ”bryter ut”.  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post1907