Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Sov gott, min skatt!

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, June 08, 2018 21:02:15

Så kom igår till slut kvällen när jag gick och la mig och Vippsons perfect spot, var tom. Precis där (på nästan exakt samma ställe) har han lagt sig till rätta varje kväll i flera år. Då har jag lagt mitt täcke över honom och kliat honom bakom öronen en stund och sedan har han somnat gott.

När jag ringde till veterinären i måndags och berättade att Vippsons mediciner inte hade någon effekt så sa hon att det inte fanns något mer att göra för honom och att jag borde låta honom få somna in så snart som möjligt. Att inte kunna andas ordentligt är ångestladdat för så väl hundar som för människor och så kunde han helt enkelt inte ha det. Dessutom hade han magrat av, trots att jag hade ökat på maten och han hade också börjat få mer besvär med törst och kissande på grund av kortisonet.

Det var dags att släppa taget om min älskade pudel.

När det blev dags för sista veterinärbesöket så var det viktigt att allt skulle vara som vanligt så att Vippson, som var en känslig kille, inte skulle bli stressad. Och till veterinären var det han och jag som åkte. Så, ingen plötslig avskedskommitté, utan vi begav oss lugnt och fint iväg som till ett vanligt veterinärbesök.

Efter den första sprutan, som gör så att hunden blir sömnig, fick jag hjälpa honom att komma till ro intill mig eftersom han alltid har haft lite svårt att lägga sig ner och koppla av när han inte har varit hemma. När han sedan fick sina sista sprutor somnade han lugnt och tryggt in hos mig, nära, nära. Jag tror inte att han var orolig eller rädd alls.

Saknaden efter honom gör nästan fysiskt ont. Men jag känner också en viss lättnad, dels för att allt gick så bra som det bara kunde igår och dels för att min fina vän har fått ro och slipper kämpa mer.

Kanske skuttar du på de himmelska ängderna nu, Vippson, pigg och busig som du var nästan hela livet. Sov gott, min skatt.  • Comments(12)//voff.pronoblem.se/#post1904