Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


SBK 100 år

HundarnaPosted by Erika Nilsson Thu, May 31, 2018 18:49:24

Igår fyllde Svenska Brukshundsklubben 100 år. En imponerande ålder på en förening! Detta skulle min klubb fira efter den öppna träningskvällen med medlemsmöte och tårta. Jag hann så långt som till träningen och en del av mötet. Sen var jag tvungen att åka och hämta min flöjt hos instrumentreparatören istället. Jag missade tårtan! Den har funnits att beskåda på bild på facebook och såg oerhört elegant ut. Är man bitter, eller?

På mötet informerades bland annat lite om vad som hade avhandlats på SBK:s kongress, som nyss gick av stapeln. En lite rolig grej är att de håller på att utreda om det ska introduceras en ny tävlingsgren med specialsök. Viktigt är tydligen i så fall att den skiljer sig avsevärt från Nosework. Vi får se vad de kommer fram till, men det är hur som helst alltid kul när de vill utveckla och förnya hundsporten tycker jag.

Herr Pudel kändes lite fräschare i början av veckan, men det verkar ha varit tillfälligt, för idag rosslade han som tusan igen på rundan till brevlådorna. Veterinären har ännu inte ringt för uppföljning, så jag får kanske börja söka henne istället.

Tjejernas motion idag blev vår ”Sörmlandsledsrunda” och trots att det var lite svalare idag och faktiskt fläktade lite också så blev vi tämligen kokta alla tre. Det var bara att slänga labbarna i sjön efteråt. Självklart fick de bada på lokala badplatsen! Det är ju först imorgon som hundförbudet inträder där.

Vi spårar inte ett jota för tillfället (för varmt och för torrt för oss), men korta lydnadspass försöker vi hinna med nästan varje dag i alla fall, idag på tomten i skuggan. Tjejerna är liksom vana vid att få lite hjärngympa och nu har jag ju en del övningstips från Lotta L. som jag vill prova dessutom.  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1902