Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Duktiga Bojan

HundarnaPosted by Erika Nilsson Wed, May 30, 2018 15:38:55

Föga hade jag väl kunnat ana, när jag anmälde Bojan och mig till startklass nr. 2, att en dag i slutet av maj skulle kunna bjuda på en sådan tropisk värme. Nästa 30 grader visade termometern på under eftermiddagen. Men lyckligtvis var det en kvällstävling och dessutom i skugga, så även om det fortfarande var kvalmigt så funkade det. Ja, det funkade jättebra faktiskt. Bojan var som en dröm - piggelin och följsam - och vi slutade på 183,5 poäng och en andraplats, en höjning både poäng- och kvalitetsmässigt från förra tävlingen, som jag också tyckte gick bra.

I morse blev det åter enbart hon och jag då Selma hade ätit något osedvanligt onämnbart och behövde vila magen en stund och Herr Pudel redan hade fått en sväng till brevlådorna på egen hand.

Bojan och jag promenerade bort till den närmaste badplatsen (där man inte får ha hundar första juni till sista augusti). Där gick det livat till. Lyckligtvis är det så med Bojan att även om hon kan gasa maximalt så har hon en ypperlig avknapp. Hon har inga problem att ta det lugnt, som exempelvis igår efter tävlingen när vi satt och fikade med en massa människor och hundar och väntade på resultaten. Hon är väldigt okomplicerad på så vis.

Retrieverns första budord: Håll dummyn mitt på. (Bojan, vi får ta tag i det där!)

Retrieverns andra budord: Lämna först och skaka sedan! (Nåväl, såhär gör den unga damen mycket sällan, så det skiter vi i.)

Imponerades av roddbåtarna och tänkte att en sådan skulle en ju ha, så en kunde ro runt och fysa labbarna. Visst ja, om en hade fått ha hundar där under sommaren alltså.  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1901