Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Fart

HundarnaPosted by Erika Nilsson Fri, May 18, 2018 19:25:08

Selma är faktiskt inte fullt så långsam i tävlingslydnadens fartmoment som jag mindes det som. Vi kanske skulle ha en yttepytteliten chans ändå. I regelboken för lydnadsklass två står det exempelvis när det gäller inkallning med ställande att ”Hunden ska röra sig med god fart, åtminstone i snabb trav, och bibehålla farten.” Selma galopperar ju till och med. Slomogalopp! Tian är vår!

Runda konen ingår inte i klass två, men däremot i det skojiga momentet i klass tre med hindren och apporterna ni vet. Eftersom Bojan tagit upp träningen att runda konen så fick Selma också testa idag.

Just nu försöker jag mentalt rekonstruera vad vi tränade och hur vi tränade för två år sen. Fartmomenten, till exempel, körde vi ytterst sparsamt och med synnerligen attraktiva belöningar, gärna externbelöningar. Hellre köra rutan varje träningspass, fast bara en gång, än tre gånger var tredje träningspass. Däremot är Selma mycket tålmodig att träna detaljer. Fjärren är en favorit att pyssla med, men också detaljer i fria följet.

Bojan är ungefär tvärtom. Explosiv som tusan, men detaljer är det väl inte så noga med! Lotta tycker att jag har curlat henne, men det är det slut med nu. Hoppas jag. (Det är aldrig för sent att bli en ny människa.)  • Comments(7)//voff.pronoblem.se/#post1898