Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Vacker vårhelg

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, May 06, 2018 19:20:01

Vilken vacker vårhelg vi har haft!

Selma och jag åkte och tävlade rally igår. Man kan säga att domarnas omdömen var synnerligen positiva (det är faktiskt ingen hejd på hur fantastiska vi är!) men några vidare poäng fick vi inte. Jag kände mig lite nere efteråt då jag som vanligt inte begrep nerdragen när jag tittade på domarlappen (förutom när Selma missade att sätta sig utan lade sig och liknande uppenbara saker) och sålunda inte kan rätta till mina fel.

Det kändes faktiskt så trist att jag började fundera på om det inte vore lättare för oss att träna in klass-tre-lydnaden än att förstå oss på rallylydnad på mästarnivå. Och då vet ju ni som kör tävlingslydnad att klass tre är svår, inte minst som vi i så fall skulle jämföras med alla border collies med sina perfekta moves och Selma bara är en enkel sjuårig labradåra som galopperar i slomo (för att inte tala om hur enkel hennes matte är!).

Gårdagens höjdpunkt var att få träffa de små kanintaxarna som ni ser här på bilden. Vilka bedårande varelser! Och trevliga dessutom. Ska jag downsizea mig rejält någon gång när det gäller hund så är jag grymt sugen på en sådan liten rackare.

På kvällen gav jag mig ut och sprang med Bojan och sen var jag på ganska gott humör igen.

Upp tidigt i morse och ut på vacker runda med glada hundar…

Platsliggning enligt principen ”du ska bara ligga still och ta det lilla lugna”. Ingen ”aktiv platsliggning” här inte. Det prövade vi på i Selmas ungdom och jädrar vilka myror i brallan hon hade då.

Kikade i Annas fina rallybok på eftermiddagen och fick då lite idéer för fortsatt träning. Ska be någon filma nästa tävling också så kanske jag förstår vad jag ska rätta till.

  • Comments(6)//voff.pronoblem.se/#post1894