Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Runda konen

HundarnaPosted by Erika Nilsson Tue, April 24, 2018 19:27:15

När de nya momenten med ”runda konen” introducerades i lydnadsklasserna så införskaffade jag ju en sådan där hopfällbar, fiffig sak. Bojan fick lite grunder i hur det skulle gå till och Selma tränade också på den tills vi började med rallylydnad. Sen lånade jag ut den till en kompis. ”Behåll den hur länge ni vill! Bojan och jag ska ändå inte bli ett lydnadsekipage!” förklarade jag dramatiskt. För ett tag sedan återlämnades konen trots allt och häromdagen blev jag nyfiken på om Bojan mindes hur det ska gå till (som i lydnadsklass 1 tänker jag nu). Till saken hör att Bojan har ett osedvanligt dåligt minne när det gäller lydnadsdetaljer. Men springa fort, det är kul det, så självklart körde hon så det rök och så var det inte mer med det. Plättlätt, tyckte Bojan.

Faktum är att jag är lite sugen på att träna in lydnadsklass 1 med henne. Det är egentligen inte jättemycket som fattas, förutom precision och elegans och några moment som vi aldrig har känt på. Till exempel har vi inget ställande under gång så det har vi provat lite på sistone. Apportering och hopp-sitt-hopp har vi redan jobbat en del med till lägre. Rutan grundade vi som valp och det är ju ett springmoment så det går kanske hyfsat snabbt att få ordning på den. Osv.

Men när nästa startklasstävling närmar sig så får vi återgå till att enbart öva på de momenten, för annars blandar Bojan ihop allt. Fastän jag egentligen tycker att de momenten är rätt tråkiga. (Säg det inte till någon!) Men nu håller vi oss, med viss möda, till ursprungsplanen, dvs, kör några till startklasser för att få lite tävlingsträning, så får vi se hur det går.

  • Comments(4)//voff.pronoblem.se/#post1891