Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Startklass med Bojan

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, April 15, 2018 15:35:29

Det var några år sedan som jag tävlade lydnad med någon hund. Senast var det med Selma när vi körde gamla lydnadsklass 3. När vi blev uppflyttade till eliten testade vi rally istället, av olika anledningar och efter det har jag mestadels bevistat rallytävlingar, förutom Bojans appellspår i höstas.

Rallytävlingarna är ju ofta lite av en folkfest med glada gamänger som struttar runt med hela buketter av shelties och alla möjliga skojiga hundraser. Också våra brukstävlingar har varit trivsamma tillställningar med tåliga typer som är ute i skog och mark i ur och skur. Igår påmindes jag om att tävlingslydnadsstämningen inte direkt påminner om någon folkfest i alla fall, även om vår trevliga domare gjorde allt vad han kunde för att skapa en avslappnad stämning.

När jag klev ur bilen tyckte jag att det bara var en massa vallhundar överallt och undrade i mitt stilla sinne varför jag hade anmält oss till detta spektakel, men sen tänkte jag att jag visste exakt vad Bojan och jag gjorde där: Vi skulle öva oss på att tävla ihop och så skulle Bojan få öva på att orka igenom ett lydnadsprogram tävlingsmässigt. (Inte för att vi ska satsa på lydnaden utan som en förövning till lydnadsdelen på brukstävlingar, även om den lydnaden är lite annorlunda.) Sen var det bara att köra liksom.

Fullkomligt, totalt otippat vann vi på 171,5 poäng, dessutom en jordskredsseger över de som kom på delad andraplats som hade 170 poäng! Jag trodde faktiskt att de hade glömt att ropa upp oss på prisutdelningen när den ena efter den andra fick sina papper med poäng. Jag var ju redan hundra procent nöjd eftersom domaren passade på att säga innan vi lämnade tävlingsplanen att vi fick tio på helheten. Då hade vi bara med det uppnått målet med råge.

Efter tävlingen lämnade jag Bojan hemma och åkte jag till min vän Anna en stund. Sedan hennes lilla dvärgschnauzer nyligen somnade in så finns det nu enbart katter i den flocken. Jag passade på att fota lite i det vackra vädret.

Idag har vi spårat med vårt ena aussiegäng och lilla Jasper hade vuxit rejält sen vi sågs sist. Fast han är fortfarande pytteliten och väldigt rar.  • Comments(2)//voff.pronoblem.se/#post1887