Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Hundhelg

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sun, April 08, 2018 16:03:46

Efter att ha jobbat jättemycket jättelänge har det varit härligt att ha en riktig hundhelg.

Vi har startat upp årets spårande! Både i fredags och idag har vi varit ute med riesengänget och kört spår med Bojan och riesengängets två yngsta och sedan uppletande med övriga. Olika sorters lydnad i all ära men skogsaktiviteterna är ändå mina favoriter. Och man märker hur hundarna gillar att få ta i och samtidigt använda sina nosar. Bojans inledande spårande gick mycket, mycket bra. Och hennes entusiasm och energi är på topp, så det känns riktigt roligt. Nu kommer fokus att ligga på att träna upp spårkonditionen (men också på att smyga in spårupptag). Hennes spår i fredags var drygt 500 meter och dagens 600 så nu ska vi successivt komma upp i runt 1000 (fast inte långa spår varje gång, förstås).

Igår var Selma och jag och tävlade rallylydnad. Det var dubbeltävling och tillika gyttjebad. Eftersom jag dessutom var vansinnigt trött så var förutsättningarna inte de bästa. Tyvärr gick jag bort mig i första banan (som många andra också gjorde) och det blev disc. Bana nummer två gick betydligt bättre och matte gick som hon skulle, men vi gjorde en del missar och fick inget godkänt resultat. Jag var mycket nöjd ändå och konstaterade efteråt att jag lärde mig massor, så nu är det bara att träna på (och det kommer förstås att bli lättare att få till bra träning nu när det går att träna utomhus också) och försöka tävla någorlunda flitigt. Det känns inte alls omöjligt eller jättelångt bort att få godkända resultat i mästarklassen. Några saker jag tänkte på:

*Skyltarna står ofta på närmare avstånd från varandra än vad jag brukar ställa upp. Dags att träna mer på kortast tillåtna avstånd mellan skyltarna.

*Selma har blivit mycket duktigare på högersidan sedan avancerad klass, men behöver få bättre uthållighet på högersidan (alltså att hon klarar att göra fler moment i rad på högersidan utan att tro att det nog är dags att byta till vänstersidan).

*Jag behöver tänka igenom uppvärmningen av Selma bättre och hålla mig till den (även om det blir i gyttja). Hennes entusiasm är på topp, men koncentrationen behöver höjas innan start.

*Antal moment i mästarklass känns helt överkomliga. Orken finns där, men detaljerna behöver bli bättre. Några moment är lite osäkra och där får vi lägga in en stöt (exempelvis konskick).

*Min handling behöver bli bättre och tydligare i tävlingssituationen, inte minst högerhandlingen blir luddigare än vanligt, av någon anledning.  • Comments(7)//voff.pronoblem.se/#post1884