Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


Ur pudelns dagbok

HundarnaPosted by Erika Nilsson Mon, March 19, 2018 18:31:39

19 mars

Noterade på morgonpromenaden den obehagliga doften av terrier, tittade upp och såg då den lille rackaren en bit bort. Utförde rutinmässigt det som matten trivialt kallar för skvaller, det vill säga att jag noterade fienden (under tystnad, vilket egentligen är snudd på omöjligt), tittade uppfodrande på matten och därefter fick godis.

Rent generellt tycker jag att jag har ganska bra överblick över hundarna härute där vi bor. Det är inte mer än en handfull som brukar göra intrång på kvadratkilometerna som jag betraktar som mitt revir. Svårare är det att ha koll på alla dofter och hundar i skogen ute vid hundklubben där vi promenerade igår. Det var för övrigt på den klubben som jag en gång i min ungdom startade min lysande lydnadskarriär. 182 poäng av 200 möjliga tror jag att vi fick på den tävlingen. Hade matten dessutom kunnat något om tävlingslydnad vid den tiden så hade jag fått 250 poäng, minst. (Att matten menar att min karriär sedan dalade i takt med att jag avancerade i klasserna hör ju verkligen inte till saken!)

Jag önskar att jag hade kunnat säga att Bojan tar över min legendariska stafett på lydnadsplan nu när Selma har bytt inriktning på tävlandet. Men då måste hon träna väldigt mycket vill jag lova, så det var med varm hand som Selma och jag skickade iväg henne med matten för en genomkörare i hundhallen igår.

Det är en ganska märklig pudel som Bojan tränar med, inte en enda lock så långt ögat kan nå. Och blåa ögon har den dessutom. Jag misstänker att pudelsläktet har nått sin peak genom mig och nu går det egentligen bara utför!  • Comments(3)//voff.pronoblem.se/#post1878