Voff

Voff

Labradorerna Selma och Bojan


I alla väder

HundarnaPosted by Erika Nilsson Sat, March 10, 2018 17:39:16

Det snöar och töar och snöar och töar. Det är grått, grått, grått och allt är en enda sörjig snögegga. Tills det fryser på. Då blir det halt.

En bekant till mig la upp två bilder på facebook. Den ena är en selfie där hon tittar in i kameran, rödkindad, hurtfrisk blick. På den andra ser man ett gäng som energiskt kliver runt på ett fält med hundarna i jaktfotsposition. ”Vi tränar i alla väder!” lyder bildtexten. ”Good for you”, tänkte jag dystert. Det gör inte vi. (I synnerhet inte dagar som idag när vi knappt vet ens var vi ska promenera utan att halka eller att hundarna ska göra illa tassarna.) Inte utomhus i alla fall, hehe. Däremot kör vi en liten stund inne nästan varje dag och denna vecka även två gånger i hall. Eftersom jag sedan en tid levt tämligen asketiskt och mest jobbat, tagit hand om hundar och tränat mig själv en smula så tycker jag att jag kan få unna oss en sådan slösaktighet.

Men kyrkorundan funkade hyfsat som långis både igår och idag (extended version). Isen ligger fortfarande på sjön och igår såg vi en ambitiös person som var ute och preppade inför helgen. Bra tänkt, eftersom var det gott om framför allt skidåkare där idag, varav en körde drag med en svart storpudel. Hej, vad det gick! Spänstiga jyckar det där. Jag tänker att vilket år som helst nu så ska jag ta och lära mig åka skidor, förmodligen inte med storpudel, men kanske med en labrador?

  • Comments(10)//voff.pronoblem.se/#post1874